Heb jij ook een hart van hout?

Martens is hout. Van binnen en van buiten. Al meer dan honderd jaar. Sinds onze oprichting tot vandaag hebben we altijd die ene roeping gevolgd: hout in al zijn soorten en toepassingen. Martens is een specialist zoals er weinig bestaan. Martens is de plek waar uw vragen een antwoord vinden. Als het maar over hout gaat.

Hout blijft

We doen dit al meer dan honderd jaar en kunnen geen enkele reden verzinnen om ermee op te houden. De passie blijft groeien, de klanten blijven komen. Martens heeft een verleden én een toekomst, en dat is goed nieuws voor iedereen met een hart van hout. Van oprichter Constant in 1908, tot Eric, bedrijfsleider sinds 1998, is de familie Martens altijd trouw gebleven aan haar oorspronkelijke roeping: kwaliteitshout voor mensen die kwaliteit herkennen.

Sinds 1908 is er heel wat veranderd in de wereld van de houthandel. Wat gebleven is, is de waardering van onze klanten voor de meerwaarde die Martens biedt. Door onze technologische vernieuwingen zijn we altijd klaar voor de nieuwste vragen en wensen.

Onze keuze om zelf te importeren en grote voorraden aan te leggen, zorgt voor een grote beschikbaarheid, een snelle levering en een gegarandeerde kwaliteitscontrole. En vooral: onze medewerkers lopen allemaal rond met een hoofd vol vakkennis, handen vol ervaring en een hart van hout.

Hout leeft

Zakendoen met een hart van hout is goed voor de natuur. Martens doet aanzienlijke inspanningen om het evenwicht te bewaren tussen economie en ecologie. Hout is immers een onuitputtelijke grondstof, op voorwaarde dat bosbeheer, houtinvoer en houthandel hun verantwoordelijkheden op elkaar afstemmen. Certificatie is het middel bij uitstek om dat te doen.

We vinden dat de duurzaamheid en fundamentele milieuvriendelijkheid van hout vandaag de dag onvoldoende in de verf worden gezet. We maken er dan ook een punt van om onze klanten hierover te adviseren. Martens is ervan overtuigd dat heel wat gebruikers ervoor openstaan om hun plannen te realiseren met ecologisch gecertificeerd hout. Aan ons samen om hen die optie aan te bieden. Hout leeft en dat houden we graag zo.

Experience center in Kontich

Alles prikkelt.

In onze vernieuwde showroom komen je zintuigen tot leven. Verwacht je aan een interactieve, zintuigen-prikkelende, waar-je-mond-van-openvalt ontmoetingsruimte voor iedereen die van hout houdt. Klaar om beleefd te worden.

Alles digitaliseert.

Ook de houtsector. Een digitale deur openen op een scherm op ware grootte? Of op je digitale vloer staan nog voor hij in je woning ligt? Da’s 2023, baby! Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, installeerden we ook een zes meter lange videowall. Haarscherp beeld. Hout heeft er nog nooit zo verfijnd uitgezien. En terecht.